Миряни четат молитви и плачат пред затворената руска църква в София

Храмът затвори врати във връзка с експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители

22.09.2023 | 17:04 Редактор: Михаела Димитрова
Миряни четат молитви и плачат пред затворената руска църква в София

Миряни са се събрали пред затворената руска църква в София. Четат молитва и плачат.

По-рано от външното министерство на Русия съобщиха, че във връзка с експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители, руската църква "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в София затваря вратите си.

Вчера свещениците бяха извикани в имиграционната служба. Връчена им беше молба да напуснат страната ни до 24 часа, тъй като представляват заплаха за националната сигурност. Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма. 

Както вчера стана ясно от думите на руския посланик Елеонора Митрофанова, с арестантска кола са били откарани до домовете им, за да съберат вещите си, а оттам до границата със Сърбия.


2
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
ЗА МЕН ВСИЧКО ТОВА С ЦЪРКВАТА СЕ ПРАВИ,ЗА ДА СЕ НАСТРОИ РУСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ,ЦЕЛИТЕ СА ЯСНИ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 0
Светлана Таршина
преди 7 месеца
Това е геноцид, опит за удар по Православието, това е фашизм в чист вид. Това е позор за българските марионетки на англосакси, които нямат съвест, нямат нищо свято. Сигнализирай за неуместен коментар