Митрофанова: Няма да има огледални действия срещу България, не сме варвари

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство

22.09.2023 | 13:20 Редактор: Михаела Кирилова
Митрофанова: Няма да има огледални действия срещу България, не сме варвари

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал "Россия-24".

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София, предаде БГНЕС.

"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ивайло Иванов
преди 7 месеца
РУСКАТА ЦЪРКВА ВСЪЩНОСТ Е .. БЪЛГАРСКА!!!Русенският митрополит Наум: Руската църква в София е българска, на БПЦ!Храмът е построен с благословението на Св. Синод на Българската православна църква като легационна църква (1914 г.), намирала се в общия двор на тогавашната Руска легация, находяща се на ъгъла на ул. Раковски и ул. Московска. https://***.facebook.com/photo?fbid=1064066491582829&set=a.396488641673954 Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Прав си
преди 7 месеца
Има по-големи варвари -амери$$$$$ и ЕС$. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 7 месеца
Най-големите варвари в Европа са руснаците. Сигнализирай за неуместен коментар