Тържествена заря-проверка озари Велико Търново за Деня на Независимостта (+ВИДЕО)

Зрителите имаха възможност да се насладят на спектакъла "Звук и светлина"

22.09.2023 | 22:00 Редактор: Михаела Димитрова

Тази вечер във Велико Търново бе кулминацията на честванията по случай Деня на Независимостта. Хиляди граждани се събраха тази вечер на площад "Цар Асен Първи" за тържествената заря-проверка за 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни, че посланията на независимостта са суверенитет и национално обединение, а независимостта е урок, в който трябва да  вникнем.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посочи, че независимостта е въпрос на уважение към самите нас и подчерта, че това право трябва да се отстоява.

Пред събралото се множество Желязков заяви: "В този ден, когато се чувстваме горди от това, че сме успели да изковем своята независимост през всичките трудности, през всичките бранни полета, където са оставени косите на нашите герои, можем да си пожелаем само да пазим своята независимост с цената на мира и да бъдем достойни за заветите, които са ни оставили", предаде БНР.

Тържествата във Велико Търново за 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта завършиха с празнична заря и спектакъла "Звук и светлина".