29% от вас предвидиха как ще се развие казусът с украинския внос и протестите

1300 души гласуваха в последната ни анкета

20.09.2023 | 19:20 Редактор: Тодор Петров
29% от вас предвидиха как ще се развие казусът с украинския внос и протестите

Земеделците прибират тракторите, след като подписаха меморандум с властта, а премиерът акад. Николай Денков се извини за думите си.

Темата ви раздели. Това показва последната анкета на сайта ни. Въпросът ни към вас този път бе: Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна? Отговор на въпроса дадоха 1300 души.

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат. Този отговор са избрали цели 39% от гласувалите в анкетата ни - най-висок процент.

В процентно съотношение двата отговора, в които се посочва, че протестите на земеделците са основателни, събират по-голям процент. Те обаче са разделени от уточнението за последващите действия на правителството.

29% от гласувалите в анкетата ни са избрали следния отговор и са предвидили какво ще се случи в действителност: Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.

Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации - тази опция са избрали почти същият брой хора. 28% от гласувалите са на това мнение.

3% от гласувалите в анкетата ни чистосърдечно си признават: Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.