Царево се прощава с жертвите на потопа: "Тъжно е да си отидеш без време, държейки ръката на дъщеря си"

По предложение на кмета улица ще носи името на загиналата д-р Даниела Йорданова

09.09.2023 | 13:38 Редактор: Елеонора Танева

Царево се прощава с жертвите на водното бедствие. Колеги, близки  и приятели си взеха последно сбогом със съдия Мария Москова и дъщеря ѝ ветеринарния лекар д-р Даниела Йорданова - двете жертви от потопа в Царево. От Висшия съдебен съвет изразяват искрени съболезнования и съпричастност към семейството и близките на Мария Москова. 

"Мария Москова беше всеотдаен човек, отличен съдия и ерудиран магистрат, уважавана и ценена както от своите колеги, така и от юридическата общност в съдебния район на Апелативен съд – Бургас", се казва в съболезнователния адрес.

Кариерата на съдия Москова започва от Районния съд в Малко Тръново.

"Познавах я! Бяхме много близки. Много тъжно. Тя беше един изключителен човек, много пряма. Нейната работа беше всичко, тя гореше в работата си. Водеше дела посред нощите, когато беше бежанската вълна. Да тръгнеш на оня свят без време и да държиш ръката на дъщеря си е много тъжно и жалко, дано намерят спокойствието там на небето", каза кметът на Малко Търново - Илиян Янчев.

Техни близки и приятели ще запомнят майка и дъщеря с добрата им усмивка. 

Кметът на Царево ще направи предложение до общинския съвет една от улиците в потопения квартал "Василико" да носи името на д-р Даниела Йорданова. 

Снимка: БГНЕС