"Човек трябва да има оптимизма да продължи": Царево скърби за жертвите на наводнението

В църквата "Успение Богородично" в кв. "Василико" отец Стоян се моли за душите на загиналите във водното бедствие

07.09.2023 | 18:32 Редактор: Елеонора Танева

Царево скърби за жертвите от наводнението. Две от тях - майка и дъщеря, пропадат с автомобила си в момента, когато един от мостовете се срутва.

В църквата "Успение Богородично" в кв. "Василико" отец Стоян се моли за душите на загиналите във водното бедствие. Познава две от жертвите - председателят на районния съд Мария Москова и дъщеря ѝ -ветеринария лекар д-р Даниела Йорданова.

"Изключително отзивчива, знам че всички, които имаха домашни любимци, се възползваха от нейната грижа и нейната лечебница беше най-добрата в Царево, което може да се предложи", сподели отец Стоян.

В храма все още няма ток, но надежда трябва да има, казва отецът.

"Трагедията си е трагедия, но хубавото е, че всичко се възстановява и се връщаме към нормалността. Човек трябва да има оптимизма да продължи!", казва отецът.

Оптимизъм да продължат има и на къмпинг "Нестинарка". Едно от най-популярните сърф училища по Южното Черноморие е отнесено в морето.

"Това остана от сърф училището. Катамаранът, който виждате, е там на скалите. Каквото успяха да спасят е отзад на поляната. Ще му помогнем да си го вдигне наново! Кой с работа, кой с инструменти, кой с финансова помощ. За следващият сезон ще е готово", убеден е Георги Сандев.

Почистването на плажа "Нестинарка" продължава.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.