Валежите по морето спират, очаква ни облачен край на работната седмица

През уикенда ни очаква хубаво и слънчево време

07.09.2023 | 07:26 Редактор: Михаела Димитрова

В четвъртък денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 19 градуса. Над Западна България ще има значителна облачност до слънчево време на изток. През нощта срещу петък ще се заоблачи над Черноморското ни крайбрежие. Валежи не се очакват.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 26 до 33 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето пред обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи. Максималните температури на въздуха ще се движат между 27 и 30 градуса. Морската вода по северното крайбрежие ще е с температура до 26 градуса, а по южното до 27 градуса.

Над планините от Западните райони времето ще бъде облачно, но валежи не се очакват. Максималните температури на 2500 м. около 8 градуса, а на 1500 м. ще бъдат 16.

В петък повече облаци ще има над планините от Западна България. По Черноморието ще има разкъсана облачност, но валежи не си очакват. През уикенда ни очаква хубаво и слънчево време, като температурите ще тръгнат нагоре.

Гледайте цялата прогноза във видеото.