След водния Ад: Транспортен хаос, пуснаха пътя Нестинарка - Царево

През целия ден хотелите, които бяха наводнени и са на първа линия, се отводняваха с помпи

06.09.2023 | 19:11 Редактор: Михаела Димитрова
След водния Ад: Транспортен хаос, пуснаха пътя Нестинарка - Царево

Ден след водния ад - всички усилия са насочени към транспортната инфраструктура, а след това към евакуацията на хората, които бяха потопени във водите. 

Благодарение на това, че водата се е отдръпнала на плаж "Нестинарка", вече могат да се видят и щетите от природното бедствие.

През целия ден хотелите, които бяха наводнени и са на първа линия, се отводняваха с помпи. Основният проблем е транспортният хаос. Много от мостовете, които свързват Южното Черноморие с някои от възловите точки, бяха срутени. Наложи се да се използват обходни маршрути, мостовете на тези обходни маршрути се срутиха, така мостът, който свързва Царево с "Нестинарка", пропадна. Към този час продължава да се запълва голямата дупка, която се е образувала. 

Още много работа има да бъде свършена и всички са благодарни на доброволците, които в Деня на Съединението показаха какъв е истинският смисъл на думата обединение. Туристите, според данни на Министерството на туризма в района на Южното Черноморие, са 4000, голяма част от тях напуснаха хотелите, които се намират в района на засегнатите места, част от тях се наложи да вървят пеш, за стигнат автобуси, които да ги извозят към Слънчев бряг и други курорти на страната.

На този етап от БЧК са предоставили първата хуманитарна помощ. Раздадени са над 600 хранителни пакета. Ще бъде осигурена и 10 тона питейна вода за хората. 

Морето по Южното ни Черноморие е все така бурно, както през вчерашния ден. По-рано през деня премиерът акад. Николай Денков призова да не влизаме във водата през следващите дни, да не пием питейната вода и също така доброволците да помагат.

След 6 часа блокада, движението по основния път Нестинарка - Царево е възстановено. Пропадането на моста беше запълнено с няколко камиона.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Xbr4wl
преди 7 месеца
Всички проблеми от този тип идват от крадливите управници.Няма в EU такава държава...И няма управници и народ като Българският. Прости, нагли,алчни и безкруполни хора.Жалко Сигнализирай за неуместен коментар