Заради блокираните пътища: Туристите от "Нестинарка" вървят пеш до Царево

Все още няма информация къде се намира дъщерята на Мария Москова

06.09.2023 | 16:07 Редактор: Михаела Димитрова

Продължаваме издирвателната дейност, няма никаква информация за дъщерята на Мария Москова, нямаме данни къде се намира тя. Предполага се, че е била в колата на съдия Москова.  Това заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред журналисти.

Градоначалникът обясни, че двата язовира на територията на Царево ще бъдат напълно обезводнени. Стартира спешна дейност по ремонт на стените им, тъй като мощната вълна ги е обрушила. Помощ ще бъде поискана от държавата. 

Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви,  издирва се четвърти. Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Около 14.30 часа бе възстановена проходимостта на моста на Синеморец, така че намиращите се в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляне в северна посока към Царево и Бургас. 

Органите на реда продължават да осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Контролната дейност спрямо повредената или унищожената собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия, също се осъществява от полицейските служители.

Заради блокирани пътища туристите от "Нестинарка" вървят пеш до Царево.  Те се пренасочват към хотели в Слънчев бряг и други места.

Екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас са на терен в с. Фазаново и с. Кости, подпомагани в дейността си от доброволни формирования от Пловдив и София по Закона за защита от бедствия. Отводнителните действия в Царево, с. Лозенец и къмпинг "Оазис" продължават. Eкип e на язовир в Лозенец с цел недопускане преливането му.