"Пирогов" се оплака от съветник в МО - искал да извадят дете от шокова зала, за да влезе неговото

От военното министерство излязоха с позиция, че ще направят проверка по случая

29.08.2023 | 16:54 Редактор: Юлиан Христов

Съветник в политическия кабинет на военния министър Тодор Тагарев се е държал арогантно с персонала на спешния център в "Пирогов". Той е поискал дете да бъде извадено от шоковата зала, за да бъде прегледано неговото дете. Това твърди Неда Диманова, медицинска сестра в болницата. Тя написа пост във Facebook, който беше споделен на официалната страница на болницата в социалната мрежа.

"Нощес в "Пирогов" дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в "Пирогов" и можем да проверим", пише Неда Диманова.

По думите ѝ мъжът вдигнал скандал.

"Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА - същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах "господаря" от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас, народа, и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та това е", пише Диманова. 

От Министерството на отбраната излязоха с позиция.

"По повод на публикациите в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, ви уведомяваме, че извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия", се посочва в съобщението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR