Бойко Найденов за убийството на Алексей Петров: Засягане на много тежки интереси

Ако съдебната ни система работеше, можеше да е жив, коментира бившият главен прокурор

16.08.2023 | 14:47 Редактор: Елеонора Танева
Бойко Найденов за убийството на Алексей Петров: Засягане на много тежки интереси

Ако съдебната ни система работеше, Алексей Петров можеше да е жив. Това коментира бившият главен прокурор и бивш директор на Националната следствена служба Бойко Найденов. Той се е опитал да се прибере в дома си в столичния кв. "Драгалевци", но е бил спрян от полицаи. 

"Убийство извършено ли е - това не е хубаво. Но ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук. Ако правосъдната система работеше по добър начин, резултатът щеше да е друг и да бъде жив. Знаете, че имаше дело срещу него - "Октопод". Ако е бил невинен, кой би извършил убийство? Тук се касае за засягане на много тежки интереси", заяви Бойко Найденов. 

Той отбеляза драконовските мерки и блокирането на София от полицаи. 

"Над 130 убийства имаше на територията на София, разкрихме много, но не сме блокирали така София. Има си правила, които не бива да се нарушават. Не може за това, че жертвата се нарича еди как си, да се предприемат такива мерки", каза още бившият главен прокурор. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Уйдурма
преди 8 месеца
Тоз и той недоумява защо го спрели, защо не могъл да мине от еди къде си...цял бивш главен прокурор, а сега му я няма привилегийката...Лаладжия, поредна говореща глава! И на мене ми беше неприятно заради Зеленския да правят такива отцепки, неприятно ми е било НСО то с бившия президент Плювналиев или премиер Борисов-Банкянски да ми бият по колата да проправят път на толупа в задръстването, ама това е животът на обикновените хора, а само се надяваме тези с привилегиите да си платят един ден! Сигнализирай за неуместен коментар