Алексей Петров оцеля при атентат с гранатомет, убиха го с пушка (+СНИМКИ)

След покушението през 2015 г. бившата барета обяви парична награда за информация за атентаторите

16.08.2023 | 14:17 Редактор: Елеонора Танева
Алексей Петров оцеля при атентат с гранатомет, убиха го с пушка (+СНИМКИ)

Третото покушение срещу Алексей Петров завърши фатално за него. Днес по обед той беше застрелян с пушка в района на столичния квартал "Драгалевци".

Предишният атентат срещу бившата барета и сътрудник на ДАНС беше на 29 октомври 2015 г. Тогава срещу автомобила му беше стреляно с гранатомет. Бронираният автомобил понесе сериозни щети, близо до дома му в кв. "Кръстова вада".

Месец след атентата Алексей Петров обяви парична награда за информация за извършителите на атаката срещу него. 

Първото покушение срещу него беше на 15 август 2002 г. Тогава Петров беше прострелян в гърдите и крака с автомат в района на басейн "Спартак". Нападателят така и не стана известен.

Сред версиите за покушението бяха разчистване на сметки при преразпределението на охранителния бизнес и застрахователния бизнес.

Алексей Петров беше застрелян с пушка днес на обяд, починал е на място от раните си. А в болница "Пирогово" се борят за живота на жената, с която е бил в момента на стрелбата. 

Снимки: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
дан
преди 8 месеца
Пропускате покушението в "Замъка Хранком" през 1998г. Следващото е през 2002г., после 2015г и последното 2023г Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
an
преди 8 месеца
С какъв гранатомет са стреляли през 2015? Сигнализирай за неуместен коментар