Трайчо Трайков поиска ограда и вдигане на палатките пред Паметника на Съветската армия

С писмо до СО настоява за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението

15.08.2023 | 14:35 Редактор: Елеонора Танева

Експерти от столичния район "Средец" са изготвили пореден констативен протокол за състоянието на Паметника на Съветската армия. Вече е изпратено на областния управител с предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението, чрез поставяне на строителна ограда и демонтиране на опасните елементи. Това информира кметът на район "Средец" Трайчо Трайков чрез профила си във Facebook.

"Имам уверението на г-жа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира адекватно, за разлика от всички предишни случаи, когато подобни предписания, актове и заповеди са игнорирани или обжалвани по съдебен ред и не са изпълнявани, дори когато съдът е потвърждавал основателността им", пише Трайков.

Районният кмет е поискал с писмо до дирекция "Сигурност" на Столичната община предприемане на мерки за спазване на условията в издаденото от тях съгласувателно писмо за провеждане на акцията пред съоръжението, които изрично забраняват поставянето на преместваеми обекти като шатри, палатки и други подобни.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа