Проверяват гардовете в заведения в Казанлък, ако искат удължено работно време

Управителите на нощните заведения поискаха засилено полицейско съдействие при инциденти и конфликти и повече патрули

04.08.2023 | 15:40 Редактор: Юлиан Христов
Проверяват гардовете в заведения в Казанлък, ако искат удължено работно време

Полицията в Казанлък ще проверява охранителите в заведенията преди да бъде издадено разрешение за удължено работно време.

Това стана ясно по време на среща на кмета на общината Галина Стоянова с началника на Районно управление на МВР – Казанлък главен инспектор Петко Стойнов и управителите на нощните заведения в града. 

Основна тема на разговорите е бил режимът на работа на охранителите и достъпът до нощните клубове, съобщават от пресцентъра на общината.

Старши комисар Христов призова за по-внимателен пропускателен режим и щателни проверки на входа на заведенията. Той обърна внимание на статута на частните наети лица за охрана, да се проверява изрично тяхното чисто съдебно минало. Кметът Галина Стоянова подчерта, че вече, освен договора за охрана, за издаване на разрешително за удължено работно време Общината ще изисква списък на охранителите и график за работа. Едва след извършване на проверка на РУ "Полиция" – Казанлък искането ще бъде удовлетворено.

Галина Стоянова призова за подаване на сигнали при рушене на общинска собственост през нощта.

Главен инспектор Петко Стойнов отбеляза, че за оперативно подобряване на връзката с Районното управление управителите на нощни заведения в града разполагат с директен телефон към полицията.

Управителите на нощните заведения поискаха засилено полицейско съдействие при инциденти и конфликти и повече патрули.

"Ако работим в синхрон и имаме Вашето съдействие – няма как да Ви упрекнем", е заявил старши комисар Лазар Христов обобщи разговорите:.

Снимка: Община Казанлък