Ивайло Вълчев: Не пипайте историята, тя не е бюджет, който се наглася спрямо конюнктурата

"Може ли някой да ми обясни защо 3 март е проблемна дата?", попита депутатът от ИТН

26.07.2023 | 11:18 Редактор: Михаела Димитрова
Ивайло Вълчев: Не пипайте историята, тя не е бюджет, който се наглася спрямо конюнктурата

"Вярвам, че мястото на България е в ЕС. Вярвам, че тя трябва да споделя общи ценности и цели с тези, които поставят над всичко демокрацията и свободата и вярвам, че това трябва да е една Европа не на чиновниците и директивите, а Европа на народите, където всеки идва със своята история и уважава историята на другите. Бих искал и мен някой да ме погледне в очите и да ми обясни защо 3 март е проблемна дата в българската история? попита депутатът Ивайло Вълчев от ИТН от парламентарната трибуна.

"Аз, с цялата си морска, дунавска, балканска, тракийско-одринска кръв, с цялата си българска и славянска душа и с целия си евроатлантически разум, не мога да разбера къде е проблемът в 3 март. Можете да променяте празниците, достатъчно много сте, но не можете да промените историята", добави Вълчев, цитиран от БГНЕС.

"И други преди вас са се опитвали да зачеркват дати в календара и да вадят думи от песни, за да не се обиди някой, но в крайна сметка не са успявали. Не пипайте историята, защото тя не е бюджет, който може да се наглася спрямо конюнктурата. С това, което правите създавате дефицит в българската памет и в българското национално себеусещане", каза още той. 

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Сам си отговори
преди 9 месеца
Целта е да се създаде "дефицит в българската памет и в българското национално себеусещане". Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Асан
преди 9 месеца
Няма как да разбереш, другарю Вълчев, трябват повече от два грама мозък... Сигнализирай за неуместен коментар