"Възраждане" и ИТН застанаха зад протестиращите медици, пожарникари и служители в АПИ

Костадинов и Йорданов: Ще направим каквото искате, бюджетът е лошо структуриран

13.07.2023 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева

Пред сградата на парламента и днес имаше протести с искане за по-високи заплати. Служители на Агенция "Пътна инфраструктура", медици и пожарникари предупредиха, че протестите ще продължат, докато исканията им не бъдат чути. 

Протестът на медиците започна с шествие от президентството към НС. 

"Аз съм медицинска сестра с 1800 лв. заплата, нашите искания са свързани с категория труд, подобряване на условията на работа, увеличение на заплатата", каза една от протестиращите.

Излезлите на жълтите павета медици са категорични, че ако бъдат изпълнени исканията им, българските граждани ще могат да се възползват от качествено здравеопазване.

От ИТН и "Възраждане" се срещнаха с протестиращите.

"Дайте ни вашите предложения да ги внесем от ваше име. Ние сме народни представители, представляваме народа, вие сте народът - ще направим това, което искате", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Оставете ми това удоволствие да внесем поправки в бюджета и там ще се види откъде ще дойдат парите. Бюджетът е лошо структуриран", каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

По-късно министърът на здравеопазването заяви, че ще поиска трудът на спешните медици да стане първа категория, а в бюджета за следващата година ще се бори за увеличение на заплатите.

Снимка: Bulgaria ON AIR