Нинова: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са ясни - това е управляващото мнозинство

"За "Възраждане" се колебаем, защото бяха заявили, че няма да участват в комисии", настоя лидерът на БСП

13.07.2023 | 11:27 Редактор: Вяра Димова
Нинова: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са ясни - това е управляващото мнозинство

Уважаеми български граждани, днес още веднъж ставате свидетели на прегрупирането на паралелната държавата, за да оцелее, на задкулисието, на овладяването на парламентарната демокрация и правенето ѝ на заложник на лични, икономически и лобистки интереси. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са новото управляващо мнозинство в този парламент. За "Възраждане" се колебаем, защото бяха заявили, че няма да участват в комисии, а преди почивката предлагаха заместник-председатели. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя обясни мотивите за тази коалиция. "ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов, защото цялата държава е заложник на неговата лична кожа. ДПС – да се легитимират вече официално във властта. С "Продължаваме промяната - Демократична България" е големият въпрос. Защото Христо Иванов от лодката в "Росенец" стигна до прегръдката с "Росенец", коментира още Нинова.

Тя подчерта, че както вече 10 години БСП е последователна и принципна партия, която предлага идеи и решения, така ще е и днес. "Ние оставаме опозиция на това задкулисие. Няма да предлагаме председатели и заместник-председатели на парламентарни комисииq и напускаме залата – няма да участваме в това позорно гласуване, което легитимира паралелната държава като официално ръководство на Народното събрание", категорична бе лидерът на БСП.

Снимка: Пресцентър на БСП