Нинова се присъедини към протестиращите пред НС и им обеща гореща борба за повече пари

"Искаме доходите да бъдат компенсирани, така че хората да могат да живеят нормално", заяви лидерът на БСП

12.07.2023 | 10:35 Редактор: Тодор Петров
Нинова се присъедини към протестиращите пред НС и им обеща гореща борба за повече пари

"Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това успяхме да постигнем още в миналия парламент, благодарение и на вас. Трябва да продължим тази съвместна битка. Ние внасяме това увеличение да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари догодина. Това е между 950 и 1000 лв. към този момент", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която излезе пред протестиращите синдикати от КНСБ.

Протестът им пред сградата на Народното събрание е под наслов "За справедливи доходи в Бюджет 2023".

"Предложенията, които правите, ги припознаваме. Те са и наши искания. Можете да разчитате, че между първо и второ четене те ще бъдат внесени и защитавани от трибуната горещо", увери Нинова.

Тя припомни, че приоритет на социалистите от много години са доходите на хората.

"Между първо и второ четене ние внасяме предложения за дефицит от 4%, което означава около 1,6 млрд. лв. повече приходи в бюджета, които предлагаме да се преразпределят предимно за доходи – за увеличаване на заплати, на майчинство, на пенсии. Но и мерки за икономиката, защото без да има работещи предприятия, няма как да има условия за социална политика", посочи лидерът на БСП.

По нейните думи, трябва да бъде отговорено на растящите цени и намаляващите доходи на хората. 

"Това е в основата на нашите искания – доходите да бъдат компенсирани, така че хората да могат да живеят нормално", изтъкна Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR