Нинова: Ще има корекции на бюджета, ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите за 1,2 млрд. лв.

"Ние няма да дадем подкрепа, той е антисоциален и не отговаря на очакванията на икономиката", заяви лидерът на БСП

10.07.2023 | 15:04 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Ще има корекции на бюджета, ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите за 1,2 млрд. лв.

Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене. От парламента ще излезе нещо много по-различно от това, което Асен Василев внася. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Русе.

"Управляващото мнозинство е разделено по темата за бюджета, което е много опасно. Поставя под риск приемането му. Бюджетът беше отхвърлен в ключови комисии с гласовете на ГЕРБ. В икономическа, транспортна, вътрешна и комисия по отбраната. Това не си спомням скоро да се е случвало, управляващите да не могат да си прекарат бюджета", разкри лидерът на БСП.

Нинова обясни, че управляващата коалиция са се хванали за гушите заради 1,2 млрд. лв. в енергетиката - как да ги разпределят, кой да ги управлява, как да се използват. 

"Ние няма да подкрепим бюджета, защото смятаме, че е антисоциален и не отговаря на очакванията на икономиката и за компенсация на доходите. Между първо и второ четене ще внесем предложение минималната работна заплата за 500 хил. работещи да стане 50% от средната за страната. Още от първи юли, а не от другата година", заяви Нинова.

"Ще апелирам към "Продължаваме промяната" да изпълнят част от тези ангажименти, които бяхме разписали в общата си програма, когато управлявахме заедно, с които те се съгласяваха. Неща като безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличаване на детските, майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии, еднакъв коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време", настоя тя.

Днес ръководството на партията се среща с Областните съвети на БСП във Велико Търново, Разград и Русе, за да обсъди актуалната обстановка и подготовката за предстоящите местни избори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 10 месеца
нека избият един друг и да приключва пародията на ДБ Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Даньо
преди 10 месеца
Те ПП и ДБ само напрежение всяват и са на нож с всички, ама така не се прави качествена политика. Сигнализирай за неуместен коментар