Петков: Димитър Радев ще има нашата подкрепа за управител на БНБ

"Най-важното заключение от дискусията е, че България трябва да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025", коментира Петков

12.07.2023 | 20:00 Редактор: Михаела Димитрова

След днешната среща и тази ползотворна дискусия, Димитър Радев ще има нашата подкрепа. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след срещата с кандидата на ГЕРБ-СДС за управител на БНБ Димитър Радев.

"Това е точно начинът, по който искаме да се взимат този тип решения - информирани, а отговорите на въпросите ни са изцяло в посоката на нашата програма. Може би най-важното заключение от дискусията е, че България трябва да бъде в Еврозоната не по-късно от 1 януари 2025 г. БНБ и парламентът ще работим заедно да постигнем тази цел. Другото, за което се обединихме е, че комисията КВЕС ще бъде със задачи за Еврозоната и Шенген. По този начин координацията между правителство, БНБ, парламент, да се случи в синхрон, така че да постигнем тези общи цели", добави Петков, цитиран от БГНЕС.

Димитър Радев каза, че целта трябва да бъде да се присъединим най-скоро в Еврозоната, но не по-късно от 1 януари 2025 г. "Много е важно, че политическата подкрепа за процеса се разширява, защото без такава политическа подкрепа целта ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, но изпълнима", коментира той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR