До 35 градуса достигат температурите днес, от утре - бури с гръмотевици

Очаква се валежите да започнат във вторник в западната половина на страната

04.07.2023 | 07:11 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с минимални температури от 16 до 22 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност над централните и източните райони. Следобед облаците над Черноморското ни крайбрежие ще намаляват, а на запад ще се уплътняват.

В западната половина от страната ще превалява и прегърмява. Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорост до 25 км/ч, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури ще са от 28 до 35 градуса в югозападните райони.

Над морето ще бъде предимно облачно, а следобед ще превали. Вятърът ще бъде от изток слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие до 24 градуса по южното.

Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие също слабо с височина на вълните до 1,5 метра.

Над планините ще има значителна облачност, следобед с валежи. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 30 километра в час. Максимални температури над 2500 метра височина - около 10, а на 1500 м височина до плюс 19. 

У нас в сряда и в четвъртък се очакват силни гръмотевични бури в Западна България. В петък валежите ще достигат и до черноморското ни крайбрежие. В събота и в неделя валежите ще бъдат често явление у нас, ще бъдат придружени от захлаждане с очаквани дневни температури от 23 до 29 градуса, в югозападните части до 30.

Гледайте цялата прогноза във видеото.