Лятно време: Температурите скачат до 34 градуса, от събота започва нов дъждовен период

Над морето ще се задържи облачно през целия ден и ще превали

21.06.2023 | 07:06 Редактор: Юлиан Христов

Денят ще започне с минимални температури в страната от 14 до 19 градуса. Облачността в източните райони ще бъде разкъсана, докато на запад ще бъде слънчево.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 27 до 34 градуса, в югозападните и североизточни райони, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето ще се задържи облачно през целия ден - с превалявания. Вятърът ще бъде от север до умерен със скорост до 25-30 километра в час и ще поддържа по-ниски температури.

Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 22 градуса по северното крайбрежие до 23 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие - до умерено с височина на вълните до 2,5 метра.

В четвъртък ще има повече слънце и високи температури. До петък дневните температури ще бъдат с летни стойности - от 30 до 36 градуса. От събота започва нов дъждовен период с валежи главно в западната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.