Ивайло Мирчев: "Възраждане" приравнява патриотизма с тесногръдието

"Превръщат в повод за гордост омразата към всеки, който е различен от тях", смята депутатът

11.06.2023 | 15:13 Редактор: Петя Кръстева
Ивайло Мирчев:

"Привърженици на "Възраждане" атакуват филмова прожекция. Какво прави родната полиция? Здрависва се с атакуващите. МВР дължи много подробни и сериозни обяснения за това защо служителите им не са се погрижили планираната прожекция на филма "Близо" да се проведе безпроблемно. Защо са допуснали зрителите и работещите в киното да бъдат заплашвани от протестиращите, което е довело и до отмяна на прожекцията?", написа депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в профила си във Facebook.

По думите му "най вредният ефект от лъжите на "Възраждане" е, че се опитват да приравнят патриотизма с тесногръдието".

"Превръщат в повод за гордост омразата към всеки, който е различен от тях, без значение дали различието е основано на политически пристрастия, произход или сексуална ориентация. Затова и подобни прояви изискват рязка и единна обществена реакция и е работа на всеки от нас да говори и пише по темата. Мисля, че го дължим не само на истинските патриоти от миналото, дали мило и драго за просветена и европейска България", допълва той. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Лицемерие
преди 10 месеца
Мирчев дали изпрати детето си да гледа сцената между 13-годишни хомосексуалисти? Нека бъдем европейска модерна *** държава и политиците да си водят децата на кино с хомосексуалисти, да се "ограмотят". Сигнализирай за неуместен коментар