Денков и Габриел си разпределиха функциите, премиерът ще наблюдава 13 ведомства

Премиерът ще държи изкъсо ДАНС, разузнаването и агенцията за подслушвания

09.06.2023 | 12:00 Редактор: Юлиан Христов
Денков и Габриел си разпределиха функциите, премиерът ще наблюдава 13 ведомства

Министър-председателят акад. Николай Денков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и дейности по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът лично ще наблюдава дейността на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната агенция за бежанците, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Технически операции", Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и Агенцията за публичните предприятия и контрол, Националния статистически институт и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Агенцията за ядрено регулиране, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Държавната агенция за закрила на детето.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR