Радев заминава за Турция за церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радев

02.06.2023 | 17:28 Редактор: Петя Кръстева
Радев заминава за Турция за церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

На 3 юни (събота) държавният глава Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган, който беше преизбран за президент на Република Турция на 28 май.

Той спечели оспорваната битка срещу основния си опонент Кемал Кълъчдароглу, след като получи подкрепа от 52,16% от избирателите в южната ни съседка. 

След излизането на окончателните изборни резултати той получи поздравления от десетки световни лидери, сред които и президентът Румен Радев.

Тогава българският държавен глава изрази увереност, че отлично развиващото се през последния период двустранно и многостранно сътрудничество между България и Турция ще продължи да се надгражда още повече по време на новия мандат на президента Ердоган и ще бъде фактор за укрепване на добросъседството, доверието, сигурността и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа.

Церемонията по встъпването на Ердоган в длъжност ще започне в 17:00 часа и ще се проведе в президентския комплекс "Бештепе" в Анкара. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Снимка: БГНЕС