"Съд, затвор, възмездие и справедливост": Радостин Василев предрече съдбата на ПП-ДБ

Ексдепутатът от "Продължаваме промяната" с коментар във Facebook

28.05.2023 | 18:14 Редактор: Юлиан Христов

Съд, затвор, възмездие и справедливост за унищожителите и грабителите на изстрадалия български народ.

Това написа в профила си във Facebook депутатът Радостин Василев, който миналата седмица оповести записи от заседание на "Продължаваме промяната". Като резултат от това разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бяха замразени.

Василев предрича "Продължаваме промяната" да тръгнат по пътя на ИТН и да стопят присъствието си в парламента.

"В момента ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. Сега ПП-ДБ са на път да направят същото в името на властта на всяка цена. Аз отново постъпих по същия начин и напуснах, защото не мога да участвам в схема легитимираща и "изпираща" ГЕРБ. В схема, която да мотае имунитета на Бойко Борисов докато се провали възможността да му се търси отговорност", написа ексдепутатът от "Продължаваме промяната".

Той допълва, че е бил изправен пред избор - дали да разкрие истината и да замълчи, напускайки парламентарната група.

"Аз направих своя избор и не съжалявам за това. Ценностната ми система не позволява да участвам в задкулисни сделки във вреда на българския народ. Единственият съдник за това мое решение може да бъде само гражданското общество, а не платени социолози, политолози, антрополози и фейсбук инфлуенсъри, които се хранят от статуквото", допълва Василев.

Той пише още, че в коалиция "с проклятието на България в последните повече от 12 години Бойко Борисов" няма да участва.

"Никога няма да вляза в уйдурма с корпорация ГЕРБ. За мен ГЕРБ е реален враг на гражданите и трябва да бъде отстранен от властта. За Кирил Петков ГЕРБ е само маркетингов враг или бранд за печелене на одобрение и електорат, но не и реален враг", написа още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR