Петков: Опитите за институционален хаос няма да успеят

Според него България се нуждае от стабилно проевропейско правителство

28.05.2023 | 17:57 Редактор: Юлиан Христов
Петков: Опитите за институционален хаос няма да успеят

Опитите да се използват неразрешени записи на частни политически срещи за провокиране на институционален хаос няма да успеят. Това посочи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков в своя профил в Twitter.

Според него България се нуждае от стабилно проевропейско правителство, което да работи за Шенген, присъединяване към еврозоната и истинска съдебна реформа, за да се противопостави на проруската намеса.

От ГЕРБ-СДС съобщиха вчера, че замразяват преговорите с ПП-ДБ, след като депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис, в който се казва, че има договорка шефовете на службите (Държавна агенция "Национална сигурност", Националната служба за охрана и др.) в страната да бъдат сменени и "имената са синхронизирани с посолството", припомня БТА.

Посочва се още, че са провеждани разговори с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. В тези разговори е било обсъдено как България може да се присъедини към Шенген и да заобиколи правилата за влизане в еврозоната. 

"Докато те не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му пада имунитетът. С Борисов се изпира през този вариант – няма две мнения, защото изглежда като коалиционно, въпреки, че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, тя не е била в България“, се казва още в записа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 9 месеца