Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност

Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев, каза вицепрезидентът

27.05.2023 | 11:29 Редактор: Юлиан Христов

Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод записите, които разпространи отцепилият се от Продължаваме промяната депутат Радостин Василев. А Изпълнителният съвет на ГЕРБ се събира днес следобед, за да обсъди създалата се ситуация.

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говориха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира тя.

Йотова подчерта, че намесата на имената на водещи европейски политици не води до нищо добро за България.

Вицепрезидентът добави, че "една седмица сме живели с трудния политически компромис, а именно ротационно правителство, но се оказва, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения”.

Тя допълни, че не може да предвиди кога и дали служебният кабинет ще внесе бюджет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пейчо Димитров
преди 10 месеца
Йотова не се прави на дръж ми шапката.Много добре си наясно с факта че *** от ГЕП и ПП са ментата.Кажи на Президента да стяга политически проект,да заредят с гориво танковете и да въведеш ред в държавата! Сигнализирай за неуместен коментар