Денков: ГЕРБ иска министри в кабинета, но има определени правила

Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, каза кандидатът на ПП-ДБ за премиер

25.05.2023 | 09:47 Редактор: Юлиан Христов
Денков: ГЕРБ иска министри в кабинета, но има определени правила

Има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел), но имаме определени правила, коментира пред журналисти в парламента кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната-Демократична България" акад. Николай Денков.  

Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени.  

На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът

Той увери, че преговорите вървят нормално и когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото. По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни, съобщава БТА. 

Тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ, стана ясно от думите на председателя на партията Атанас Атанасов. Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим, каза той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
евро-либерали
преди 9 месеца
До къде може да доведе Алчността и жаждата за власт? Сигнализирай за неуместен коментар