Командироват над 350 полицаи за летния сезон по Черноморието ни

МВР ще гарантира сигурността и спокойствието на гражданите и гостите

18.05.2023 | 13:57 Редактор: Тодор Петров
Командироват над 350 полицаи за летния сезон по Черноморието ни

Командироване на над 350 служители на Министерството на вътрешните работи от вътрешността на страната в черноморските курорти, отваряне на трафика от юг към Бургас, както и осигуряване на преводачи за някои от черноморските общини. Това са част от действията, които местните органи на реда предприемат с оглед осигуряването на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона.

Калоян Калоянов, директор на Областна дирекция на МВР Бургас, обяви, че от днес двете платна на контролно-пропускателния пункт при областта Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде ограничена. Така служителите на МВР, които ще продължат да присъстват там, ще осъществяват контрол кой и с каква цел преминава. 

"Надявам се да имате разбирането, че в крайна сметка сигурността на гражданите и на гостите на Бургас зависи от това кой преминава и с какви цели през въпросното КПП. Ако има затруднено придвижване, ще има и допълнителни мерки", каза Калоянов, цитиран от БТА.

"Факторът сигурност е един от най-важните за успешен туристически сезон. Чувството на спокойствие в гостите на курортите по Черноморското крайбрежие на област Бургас е наш приоритет", подчерта той.

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се преговори и за евентуални съвместни дейности през летния сезон със служители на полицията от Германия, както и от Великобритания. 

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
фен
преди 11 месеца
Изтървали сте,ТРИ НУЛИ,след350! Сигнализирай за неуместен коментар