"1000 лв. са просто мираж": Служители в БНР на протест за по-високи заплати

Основното им искане е към народните представители

17.05.2023 | 11:22 Редактор: Тодор Петров

Работещите в Българското национално радио излязоха на протест с искане за по-достойно заплащане. Акцията е организирана от КНСБ, съвместно със структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и Съюза на българските журналисти в радиото.

Основното искане е към народните представители - за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 година за БНР, което ще направи възможно повишението на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

Протестиращите затвориха движението по двете платна на "Драган Цанков", по "Евлоги и Христо Георгиеви" - в посока "Орлов мост", както и двете платна на улица "Граф Игнатиев"

"Стигна се е до тук поради безхаберието на управляващите. От 2019 година се опитваме да ни чуя, да обърнат внимание на проблемите ни с ниското заплащане, издръжката на радиото, бюджета, недофинансиране, изобщо абсолютно никаква грижа за обществената медия. Искаме не по-малко от 25% увеличение на работната заплата. Недопустимо е такива работещи хора, в такава престижна организация да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", каза Елица Доцева, синдикален председател на структура на КНСБ в БНР.