Акад. Денков: Искаме да чуем какво планира Габриел и дали е реалистично

"Когато човек живее в Брюксел, малко по-различно му изглеждат нещата", каза още предложеният на премиер от ПП-ДБ

12.05.2023 | 09:50 Редактор: Михаела Димитрова
Акад. Денков: Искаме да чуем какво планира Габриел и дали е реалистично

Искаме да чуем какво планира Мария Габриел, има доста въпроси - дали става въпрос само за смяна на един човек, или за цялостна правосъдна реформа. Очакваме срещата с ГЕРБ-СДС, която ще е днес в 17:00. Няма нагласи за промяна, искаме да разберем другата страна какво предлага. Това каза акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната". 

Според него е важно да се знае не само какво, а как ще се постигнат нещата. "Добри намерения много пъти са изказвани. Сутринта чух и президента, който се учуди какъв е този катарзис с искането на оставката на Гешев. Това, което искаме ние, е гаранция, че добрите намерения ще бъдат реализирани", допълни Денков.

"Нека да видим какво ще обясни днес кандидатът за премиер и дали то звучи реалистично. Когато човек живее в Брюксел, малко по-различно му изглеждат нещата, отколкото, ако живее в София", заяви акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

"Кирил Петков и Асен Василев са в Прага, дано не закъснее самолета, но те от него идват направо на срещата", допълни акад. Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR