Шофьор кара в насрещното в еднопосочна улица в София (+ВИДЕО)

Сигналът е от платформата ни helpbook.info

08.05.2023 | 07:17 Редактор: Искра Ангелова

Каране в насрещното - ситуацията е от столичния квартал "Павлово". За да покаже точно проблема, зрител на Bulgaria ON AIR е изпратил и видео.

От кадрите, с които разполагаме, се вижда как кола се движи в насрещното в еднопосочна улица. При изпратеното видео се вижда как нашият зрител стига до кръстовище и продължава напред по улица, която е еднопосочна.

На кадрите ясно се вижда знакът, позволяващ движението на автомобили само в едната посока. Спазвайки правилата, зрителят продължава по улицата, но срещу него излиза бял автомобил. Колата, от която е заснето видеото, продължава право напред, защото тя спазва правилата. Шофьорът на белия автомобил е в нарушение и за да избегне удар с колата, се качва на тротоара, за да може да преминат и двата автомобила.

От кадрите се вижда, че става въпрос за малка междублокова улица, но това не позволява на шофьорите да нарушават правилата, за да си спестят няколко метра и няколко обиколки, неспазвайки правилата. Сигналът е насочен към Столичната дирекция на вътрешните работи и по-конкретно "Пътна полиция".

Сигнали за нарушения и нередности може да подавате на специалната ни платформа helpbook.info. Така вашите проблеми стигат до отговорните институции.