Министър Стоянов: България е желан партньор за съвместни подготовки и тренировки

Всичко това е благодарение на нашите военнослужещи в мисии на НАТО и ЕС, каза военният министър

04.05.2023 | 16:53 Редактор: Вяра Димова
Министър Стоянов: България е желан партньор за съвместни подготовки и тренировки

Благодарение на достойното участие на българските военнослужещи в мисии и операции на НАТО и Европейския съюз в различни части на света днес България е желан партньор за съвместни подготовки и тренировки. Благодарение на Вас, българската армия заслужи уважението на нашите съюзници и партньори.

Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов в приветствието си към командирите на националните контингенти, които участват в мисии и операции на НАТО и ЕС.

Министър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поздравиха чрез видеоконферентна връзка националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. 

"Благодаря Ви, че изпълнявате войнския си дълг и своите отговорности професионално и непоколебимо, със самочувствие, с достойнство и с решимост и допринасяте за утвърждаване авторитета на Българската армия и страната ни в международна среда", изтъкна министър Стоянов. 

"Високо ценим, че представлявате България и Българската армия по най-добрия начин, отстоявате националните интереси и утвърждавате доброто име на българския войник зад граница", заяви от своя страна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той подчерта, че сигурността на Балканите е от изключително значение, критично важно за страната ни.

Снимка: Пресцентър МО