"Възраждане": Разговорите между двете политически партии ще свършват без правителство

"В момента сме на евроатлантическа сватба", каза депутатът Петър Петров

27.04.2023 | 17:29 Редактор: Михаела Димитрова

В момента сме на евроатлантическа сватба, но българските граждани знаят, че тази сватба няма да се случи. Това каза пред журналисти депутатът от "Възраждане" Петър Петров.

"Предполагаме, че разговорите между двете политически партии ще свършват без правителство. Подкрепата ще дойде, след като ние инициираме т.нар. "лидерски срещи", убеден е Петров.

По негови думи "Възраждане" ще сезира български институции и европейски организации за "непрозрачност в работата на Централната избирателна комисия  и "Информационно обслужване" по организация на парламентарните избори."

В отговор на въпрос заместник-председателят на "Възраждане" уточни, че ще сезират Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). "Разследването в България и установяването дали има извършени нарушения или няма се прави от прокуратурата, но в допълнение още утре ще сезираме и Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), тъй като считаме, че десетки хиляди души е възможно да не знаят, че техни лични данни са били използвани за подаване на заявления за гласуване в чужбина", посочи Петров, цитиран от dnes.bg.

Заместник-председателят на "Възраждане" коментира, че "подаваните онлайн заявления за гласуване в Турция са 28 286, а това е рекорд".

Снимка: БГНЕС