Трифонов: Циркът в парламента е заради хора, за които няма етика и морал

"ИТН ще направи абсолютно всичко възможно да работи в услуга на суверена", написа лидерът на партията

12.04.2023 | 14:50 Редактор: Михаела Димитрова
Трифонов: Циркът в парламента е заради хора, за които няма етика и морал

Целият този цирк в парламента е заради едни хора, за които няма правила, няма етика, няма морал, няма логика. Те са като деца, пуснати в магазин за играчки. Нека ме извинят тези прекрасни същества децата, но ако ги пуснем в магазин за играчки, без правила, те ще правят същото, което правят сега една част от депутатите в Народното събрание. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook.

"От трийсет години има логика в българския парламент, че най-голямата партия, спечелила най-много гласове, излъчва председател на парламента. Когато "Продължаваме промяната" спечелиха изборите за 47-ото Народно събрание, Кирил Петков ми се обади по телефона и ми каза: "Дай да направим Корнелия Нинова председател на парламента". Аз му казах: "Не съм съгласен. Вие сте спечелили изборите и вие трябва да излъчите председател". И така председател на парламента стана Никола Минчев. И това е правилно. Когато ние спечелихме изборите, председателят на Народното събрание беше моето предложение - Ива Митева. И така беше правилно. Това действие е уважение към избирателите", допълни още Трифонов.

"А циркът за избиране на председател в миналия и сегашния парламент, този цирк е толкова унизителен и толкова показателен за психическото и моралното състояние на някои хора, че е пълна демонстрация на глупостта, безотговорността и липсата на всякакъв морал. ИТН е част от 49-ия парламент и ще прави абсолютно всичко възможно да работи в услуга на суверена. Умно, спокойно, конструктивно и отговорно, това е единствения начин да си вършим добре работата. Единственият. Така мисля аз", категоричен е лидерът на ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 1
Da
преди 10 месеца
Точно заради такива като теб е Славчо Сигнализирай за неуместен коментар