ИТН: Ще подкрепим всяко действие, което е от полза за гражданите

"Проблемите на страната не са партийни, а национални", заяви Ивайло Вълчев

12.04.2023 | 11:45 Редактор: Искра Ангелова

Моментът формално е тържествен, но нашият жизнен и професионален опит ни подсказва и ни да кара да знаем, че всички показни думи са напълно излишни. Ние от "Има такъв народ" сме в политиката и в този парламент, защото можем да носим отговорност. Точно тя ни задължава да бъдем конструктивни и да направим всичко възможно този парламент да работим, да направим всичко, което зависи от нас, за разрешаването на кризите, които стоят пред всички български граждани. Това заяви Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" от трибуната на 49-ото Народно събрание.

"За ИТН е важно максимално бързото приемане на България в Шенген, завършването на подготовката за влизане на България в Еврозоната и максимално бързото приемане на законите, които са необходими и са свързани с ПВУ. Това сега е най-важното, а не емоциите, обидата и неизпълнените желания. Ние от "Има такъв народ" ще взимаме практични решения, подкрепяйки всяко действие, което е от полза за българските граждани", допълни той.

По думите му проблемите на страната не са партийни, а национални.

"В същото време ще бъдем неотменен коректив, така че чрез хората да могат да контролират политическата класа. Всички, които са извън тази сграда, могат да мислят за всичко, но ние, които сме тук и работим в тази сграда, трябва да мислим за всички останали, това не е привилегия, а задължение", категоричен бе той.

Снимка: БГНЕС