Костадинов: Наричат ни "некадърници" и "фашисти", защото сме заплаха за националните предатели

"Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира с войната", заяви лидерът на "Възраждане"

12.04.2023 | 11:30 Редактор: Искра Ангелова

"Обръщам се само към своите сънародници, защото всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, пост, позиции, трябва да бъдем преди всичко само едно - българи. Изминаха 10 дни, откакто изборите приключиха, време, което е предостатъчно за оценка на това, което се случи, и за създаване на планове на това, което предстои", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов от трибуната на 49-ото Народно събрание.

"Време, което обаче се оказа за медийната вакханалия, разгоряла се след 2 април. Знайни и незнайни анализатори, политолози, социолози, политици, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство, се отдадоха на разюздена и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Тези българи бяха наречени "неграмотници", "прости хора", "некадърници", "фашисти" и какво ли още не. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат и искаме само едно - да живеем достойно в свободна и независима държава", отсече той.

По думите му обаче това е било определено като заплаха.

"Да, "Възраждане" е заплаха, точно така, но заплаха за националните предатели, чуждите агенти, виновниците за системното извършване в продължение на десетилетия заличаване и деградиране на българската държава, целяща да превърне българския народ, един от най-старите народи в света, годен само да бъде донор на своите господари, които са извън страната. Как иначе да наречем държава, която изнася златото, храната и младите си хора, а в замяна внася боклук? Нарича се колония", възмути се лидерът на "Възраждане".

Той твърди, че от 2017 година насам правителството на САЩ е похарчило 100 млн. лв. за насаждане на антируска и проамериканска пропаганда в България.

"Тези пари са дадени на медии и "граждански организации". И сега тези платени от чужда държава агенти наричат нас, свободните 358 000 български, с обидни епитети. Тези чужди агенти искат нас да ни няма, не нас от "Възраждане", не тези 358 000, а целия български народ, защото ние българите вече осъзнаваме истината. Може да лъжеш известно време, може да лъжеш част от народа през цялото време, но не може да лъжеш целия народ през цялото време. Само че ние сме тук и ще ставаме все повече, а Народното събрание ще придобива все по-изявен български облик", категоричен е Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" подчерта, че те са изпратени от българския народ, за да запазят българския лев и да не допуснат вкарването на България във войната в Украйна.

"Започнахме подписка за свикване на референдум за запазване на българския лев. Само преди дни, когато изтече крайният срок, внесохме в деловодството на Народното събрание 604 000 подписа. Подписаха се българи от цяла България и целия свят. Получихме писма от почти целия свят, включително от Япония, Австралия, Китай, Южна Африка. Има едно изключение - от Турция не получихме нито един подпис. В този ред на мисли е редно да се замислим как на изборите в нашата съседка гласуват десетки хиляди български граждани, а за една толкова мащабна инициатива да не получим дори и един подпис. Всички знаем защо е така - срамната пародия на изборен процес. А по въпроса за войната в Украйна - няма нормален българин, който да иска България да се ангажира в този братоубийствен конфликт нито с оръжия, нито с жива сила", каза още той.

Костадинов припомни позицията на "Възраждане" по темата, но сподели, че не му е ясна позицията на другите партии, особено на първите две.

"Те имат два избора - или правят общо правителство, и после ги бият техните избиратели, или не правят общо правителство, после ги бие американското посолство. Разбира се, има и трети вариант - да подкрепят кабинет на "Възраждане", тогава обаче се страхувам, че ще ги бият едновременно и избирателите, и американското посолство", добави Костадин Костадинов.

От "Възраждане" са готови да предложат правителство и бюджет.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Възраждане е партия,която в заседателната зала на НС реално съдейства за неизбирането на правителство. При нейното присъствие тя със своите 37 депутати винаги може и ще наклони везните в посока,която й отърва. Тя е паразитна партия,която стана незаобиколим фактор при решения на парламента,които ще се наложи да се вземат с малко мнозинство. Става Костя Копейкин,дръпва едно слово и обръща нещата на 180 градуси. Тая партия не е русофилска и демократична - това е личната партия на К.Кост. Сигнализирай за неуместен коментар