"Булгаргаз" сваля цената на синьото гориво: За април предлага под 100 лв. за MWh

Деница Златева прогнозира около 88 лв./MWh за май

29.03.2023 | 13:41 Редактор: Елеонора Танева

"Булгаргаз" ЕАД прогнозира цената на природния газ за месец април да е около 98 лв./MWh, или с приблизително 5% по-ниска от първоначално внесеното от дружеството предложение на 13 март за 103,8 лв/MWh.

Окончателното предложение на дружеството ще бъде внесено на 1 април, съобщи изпълнителният директор на "Булгаргаз" ЕАД Деница Златева по време на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

По думите ѝ, към днешна дата цената на природния газ за месец май се очертава да е около 88 лв./MWh. Според нея продължаващото намаление на цената е в резултат на предприетите от дружеството действия за оптимизиране на цената, на проведените конкурентни търгове за доставка и текущите нива на борсовите индекси.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" посочи, че доставките на природен газ до края на годината са гарантирани, всички договори са сключени, осигурени са количества за нагнетяване в хранилището в Чирен.

"Няма притеснения с доставките на природен газ за тази година, необходимите количества за нашите клиенти са осигурени и гарантирани", заяви Деница Златева

Снимка: БГНЕС