СОС: Обновяването на тротоарите в цяла София не спира

По думите на Георги Георгиев се подготвя и интерактивна карта, чрез която ще могат да се следят заявките за ремонт

26.03.2023 | 17:15 Редактор: Михаела Димитрова
СОС: Обновяването на тротоарите в цяла София не спира

Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през събота и неделя. Със затоплянето на времето върви с пълна сила изпълнението на най-мащабната ни програма за изграждане и ремонт на тротоари в София. Това написа в профила си във Facebook председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По негови думи през уикенда е продължила работата по още 11 района - “Младост”, “Люлин”, “Възраждане”, “Триадица”, “Овча купел” и др.

"Преди няколко месеца Столичният общински съвет осигури средства за инвестиции за обновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата. 1/3 от средствата, които сме осигурили, вече са предоставени за управление директно на районните кметове като 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми", допълни Георгиев.

"Очаквам и останалите да поемат своята отговорност към гражданите и да се възползват от програмата възможно най-скоро, за да гарантираме европейски облик на града ни. Столична община вече изпълнява програмата за тези улици, за които отговаря тя съгласно направеното разпределение с кметове на райони", написа още председателят на СОС.

"За да няма "ремонт на ремонта" сме предвидили да бъдат назначени още хора, които да осъществяват контрол на място - 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове - по един отговорник на тяхно пряко подчинение за всеки столичен район. Както знаете, в съвета одобрихме и подготвените от главния архитект Здравков стандарти за градска среда - тоест къде какъв вид настилки , материали и цветове да се използват, за да няма импровизации. Те вече са задължителни за всички нови тротоари", каза Георгиев.

По негови думи се подготвя и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Николай
преди 1 година
Какво обновяване?Тротоарите се асфалтират!!!Защо не се слагат плочки?Лятото може да колабираш на този асфалт.Ама тези,които за го измислили не ходят по тях,а се водят на служебната кола с климатроник.Или далаверата май е другаде,че цената е като за плочки. Сигнализирай за неуместен коментар