Агресивни кучета нападнаха баща и малко дете в "Овча купел"

Охранители на стар имот приютяват четириногите

21.03.2023 | 18:30 Редактор: Анисия Иванова
Агресивни кучета нападнаха баща и малко дете в

В платформата на Helpbook.info получихме поредния сигнал за агресивни, бездомни кучетата в столичен квартал. Ето какво пише нашият потребител:

"След като паркирах автомобила си и слязoх пред кооперацията, в която живея в ж.к. "Овча купел", докато отивах към задната врата на автомобила, за да сваля детето си, ни нападна голямо агресивно куче. Успях да го прогоня, но уплахата в детето ми, което стана свидетел на всичко е много голяма. Страх я е да излиза от вкъщи. Срещу нашата кооперация има стар имот, известен като "Института”, а охранителите в него приютяват агресивни бездомни кучетата", гласи сигналът.

По думите на потърпевшия от агресията "имотът е голям, със стара на места повредена ограда и постоянно някое куче бяга през нея".

"Многократно съм разговарял с охранителите за въпросните агресивни кучета, но те не проявяват интерес да направят нещо. Притеснявам се от бъдещо нападение на агресивно куче към съпругата ми и двете ни деца, едното от тях е бебе в количка. Агресивните кучета са големи - приблизително 30-35 кг. Моля да се вземат спешни мерки за опазване на живота и здравето на гражданите. Кучетата са в частен имот и оттам следва, че трябва да бъдат регистрирани в общината, ваксинирани и с поставен чип. Моля да се извърши проверка дали са спазени всички изисквания за отглеждане на куче в частен имот, завършва сигналът.

Снимка: Helpbook