Стопани след забележка за кучето им: Дръжте си детето вързано на каишка

Ако видите нередност, подайте сигнал и пратете снимки в HelpBook

21.03.2023 | 15:12 Редактор: Анисия Иванова
Стопани след забележка за кучето им: Дръжте си детето вързано на каишка

Във връзка със зачестилите сигнали в платформата на Helpbook.info за нападения от кучета напомняме, в случай че сте станали жертва на ухапване от домашно куче, можете да предявите иск срещу собственика за причинените имуществени вреди, както и за причинените неимуществени такива.

Ето и сигнал, изпратен от  наш потребител, който се оплака от съседите си и домашния им любимец:

"Притежават куче сравнително малка порода, което пускат да се разхожда без повод (каишка). Имам момиченце на 3 г., с което излизаме пред блока да играе, но не може да играе, защото кучето веднага започва да я лае и тича към нея, следователно тя се сгушва в мен от страх. Многократно съм молила да не го пускат без придружител и каишка, да го извикат да не плаши детето и т.н. Днес е поредният случай, в който детето ми отново е уплашено от кучето, помолих да го извикат към себе си, но ми отвърнаха на висок тон, че няма да го извикат и като ми пречело, да си държа детето вътре вързано на каишка.

В случай, че сте претърпели инцидент, то следва да се обърнете към специализиран в този вид искове адвокат, с който да се консултирате какво е най-правилно да бъде предприето в защита на интересите ви.

Снимка: БГНЕС