Валери Йорданов: Василев да подаде оставка или тя да му бъде искана

"Настояваме, ако Морфов пожелае да се върне, другите режисьори да могат да работят на чисто", допълни актьорът

16.03.2023 | 16:19 Редактор: Михаела Димитрова
Валери Йорданов: Василев да подаде оставка или тя да му бъде искана

Редица актьори и граждани излязоха на митинг в защита на уволнения режисьор Александър Морфов и с искане за оставката на директора на Народния театър Васил Василев.

"Този митинг е следващата серия на това, което се случи миналата седмица, след като в Министерството на културата бяха казани не много верни неща и никой не реагира. Поводът е заповедта за уволнение на Александър Морфов. Нашето искане е Васил Василев да подаде оставка или тя да му бъде искана" заяви актьорът Валери Йорданов.

Той подчерта, че сега е най-важно да започнат с нещо, което да накара системата да работи. "Да накараме хората, най-вече тези в институциите, да ни чуят и да поемат отговорност", категоричен е той.

По отношение на това как самият Морфов гледа на всичко онова, което се случва, той е коментирал, че нещата не може да бъдат оставени така.

"Не съм сигурен, че Морфов ще иска да се върне, но настояваме да можем да работим на чисто. Настояваме, ако Морфов пожелае да се върне, другите режисьори да могат да работят на чисто и постановки да се правят, както и зрителят да не бъде дискредитиран с високи цени на билети и др.", подчерта Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че те ще се борят до последно. "Ще се борим до последно. Тази битка нямаме право да я губим най-вече заради младите българи", каза още Валери Йорданов.

Снимка: БГНЕС