Очаква ни облачен ден, следобед ще превали над части от страната

Максималнитe температури ще са от 8 до 17 градуса

07.03.2023 | 07:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

Днес денят ще започне с температури в страната от 3 до 9 градуса, по Черноморието ще са до 10-12. Преди обед облачността ще бъде разкъсана повече над южните райони. Следобед ще превали в Югозападна България, а през нощта и в Странджа. Облаците бързо ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорост до 20 км/ч. Максималнитe температури ще са от 8 до 17 градуса, в района на Видин и по морето до 14-16.

Над планините ще бъде ветровито с разкъсана облачност, повече над Рила и Родопите. Следобед в Рила и Пирин ще превали слаб сняг. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от запад-югозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са около минус 4 градуса, а на 1500 м височина до 4, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда ще бъде ветровито със значителна облачност и слаби валежи от дъжд в следобедните часове на юг от Бургас, през нощта в северозападните райони. В четвъртък след временно разкъсване на облачността, следобед от запад, нова облачна вълна ще донесе слаби дъждове в западните и централните части от страната. В петък ще се заоблачи от запад с дъждове следобед, количества 12-17 л/м2. През нощта, срещу събота в Предбалкана и в планините дъждът ще премине временно в сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.