Директорът на Народния театър: По моя инициатива бяха уволнени Морфов и Кръстева

"Отпред пише Народен театър "Иван Вазов", никъде не пише Народен театър "Александър Морфов", коментира Василев

02.03.2023 | 15:12 Редактор: Михаела Димитрова

Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов е бил уволнен, за да се запази театърът и да бъдат предпазени актьорите от проблеми. Това обясни директорът на театъра Васил Василев пред журналисти след скандала с отстраняването на Морфов и напускането на пиара Велислава Кръстева.

Той избухна, след като Морфов надраска вратата на Кръстева с надписи "ДПС" и "Изчезвай", заради това, че Кръстева беше снимана как придружава почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на предишните избори до урните.

"Личностите в Народния театър на значат нищо, на театъра пише "Иван Вазов", а не "Александър Морфов", заяви Василев.

Докато директорът на театъра даваше пресконференцията пред журналисти, отвън пред сградата се проведе поредният протест в защита на Александър Морфов.

"Време е да си подредим държавата и време е да тръгнем по нашата правилна посока. Ние сме в Европа, ние имаме друг поглед, имаме друг мироглед, ние живеем по друг начин и трябва да пазим тези наши ценности, тези наши стойности, защото някъде до нас има един друг свят, в който се работи точно по другия начин - назначават се удобни хора да изпълняват удобни поръчки", посочи Василев.

Снимка: БГНЕС