Очаква ни облачен ден с температури до 14 градуса и следобеден дъжд

В сряда температурите още ще се понижат

28.02.2023 | 07:13 Редактор: Ирена Бакърджиева

Сутринта започва с температури в страната от -1 до 5 градуса, в югозападните райони - до 9. Преди обяд за кратко над югозападните райони ще има разкъсана облачност, а над останалата част от страната ще бъде облачно. В следобедните часове ще бъде дъждовно.

През нощта срещу сряда по високите западни полета дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 6 до 14 градуса.

В планините ще бъде облачно с превалявания от мокър сняг. Вятърът по високите части над 2200 метра ще бъде умерен, от югоизток, със скорост до 30 километра в час, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

През следващите дни у нас ни очаква дъждовно време. В сряда температурите ще се понижат, по високите западни полета и в Дунавската равнина ще вали дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират. В четвъртък ще вали в Югозападна България.

В петък ще има значителна облачност, над западните и южните райони ще вали дъжд и сняг. Следобед облаци от юг отново ще обхващат страната и през нощта срещу събота в западните райони отново ще завали мокър сняг. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.