Комплекси край София без кофи за боклук, изхвърлят отпадъците си край "Камбаните"

Ако видите нередност, подайте сигнал и пратете снимки в HelpBook

06.02.2023 | 16:57 Редактор: Анисия Иванова
Комплекси край София без кофи за боклук, изхвърлят отпадъците си край

В платформата на Helpbook.info за пореден път ни сигнализираха за незаконно сметище в района на Монумента "Камбаните" в София. Нашият потребител е възмутен от това безобразие и разказва:

"На кръстовището между ул. "Витошки Камбани" и ул. "Малък резен" има незаконно сметище. На самото кръстовище има 9 контейнера за боклук, които са крайно недостатъчни, и зад тях, в дерето, е пълно с всевъзможни отпадъци. Заедно с доброволци от сдружението "Да изчистим България" и спортна зала "Левски" на 27.11.2022 г. организирахме почистване, но за два месеца сметището отново е в същия вид. След като свършихме с доброволното почистване, пристигна автомобил, натоварен с приблизително 50 чувала, които бяха изхвърлени в кофите и ни се обясни, че целият комплекс "Бел Вали" плаща, за да им се събира боклукът, понеже в комплекса няма сметосъбиране. Въпросното кръстовище е единственият вход за монумент "Камбаните" и комплекс "Бел Вали". Изпращам ви снимки от сметището и автомобила, с който извозват боклуците, както и видео материал. Благодаря ви и се надявам това безобразие да приключи в най-скоро време".

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook