СОС иска да заседава с Трайков и собственика на Борисовата градина за незаконната сеч

Очаква се информация по случая да даде и кметът на София Йорданка Фандъкова

03.02.2023 | 17:30 Редактор: Михаела Димитрова
СОС иска да заседава с Трайков и собственика на Борисовата градина за незаконната сеч

След репортаж на Bulgaria ON AIR за незаконна сеч в Борисовата градина последва реакция на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той поиска районният кмет Трайчо Трайков, който е издал разрешението за премахване на дървета в Борисовата градина, както и целият съвет на директорите на дружеството, собственик на терена, да се явят на заседанието на Столичния общински съвет на 9 февруари, за да дадат обяснения за действията си.

Очаква се информация по случая да даде и кметът на София Йорданка Фандъкова. Столичната община вече сезира СДВР и прокуратурата за случая с отрязаните без разрешение над 20 дървета.

Припомняме, че кадри, разпространени в социалните мрежи, показват как при изравняването на терена в района на къпалнята "Мария Луиза" без разрешение са изсечени дървета. Всичко се е случило през нощта. 

Преди седмица кметът на район "Средец" Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета на частния терен. След проверката на Столична община обаче е установено, че са изсечени 20 и е наложена глоба от 50 000 лева. Предупреждение до района 48 часа преди стартирането на изсичането няма.