Лидерът на ДСБ убеден: Общо явяване с "Продължаваме промяната" на избори означава победа

"Важно е кой ще управлява страната до местните избори", заяви Атанас Атанасов

28.01.2023 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Ръководството на "Демократи за Силна България" получи мандат за преговори с "Продължаваме промяната" за обща коалиция за изборите. Решението бе взето на националното съвещание на партията по-рано днес.

Според лидера на "Демократи за силна България" общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната" ще доведе до победа.

"Поставяме си висока цел - първа сила и първи мандат за съставяне на кабинет след изборите. Важно е кой ще управлява страната до местните избори, ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебно правителство или от ГЕРБ да управлява страната", категоричен бе лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

На националното съвещание на партията бяха поканени лидерът на "Да, България", съпредседателят на "Продължаваме промяната" и този на "Зелено движение". В неделя "Да, България" също ще обсъжда мандата за започване на преговори с "Продължаваме промяната".

"Не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политическата посока. Най-доброто решение - управление, което да е демократично и реформаторско ,и ориентирано с висока амбиция към Европа", поясни Христо Иванов.

Кирил Петков определи като първа стъпка към процеса на обединение между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите, е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", закани се Кирил Петков.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: БГНЕС