ДСБ очаква мандат за преговори с "Продължаваме промяната за съвместно явяване на изборите

Кирил Петков нарече общата кандидатура за изборите "обединение на добрите сили"

28.01.2023 | 13:35 Редактор: Петя Кръстева

По-малко от седмица преди края на 48-ия парламент партиите гледат към предсрочния парламентарен вот на 2 април. "Демократи за силна България" решават дали да се явят заедно с "Продължаваме Промяната" на извънредните избори.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на предстоящия предсрочен парламентарен вот на 2 април. Това обявиха представители на двете партии на националното събрание на "Демократи за силна България". 

"Успехът на следващите избори е да намерим онзи формула на участие, която да ни позволи да излъчим силно реформаторско управление, защото виждаме, че и в политиката няма вакуум. Ако не можем да наложим управление с такъв дневен ред, властта отива на друго място, заради което това е наше задължение", коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов преди националното събрание на формацията.

Според генерал Атанас Атанасов потенциалното обединение би им осигурило първо място на предсрочните парламентарни избори. 

"Очакват да получим мандат да водим преговори за съвместно явяване на изборите", отбеляза той.

Кирил Петков нарече общата кандидатура за изборите "обединение на добрите сили". 

"През следващите три месеца този процес ще продължи като лавина", обобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR